Schiul este un sport în care riscul accidentelor este ridicat și, de aceea, Federatia Internationala de Schi a elaborat un set de reguli obligatorii pentru fiecare persoană care pătrunde pe o pârtie de schi.

1. Luarea in consideratie a tuturor schiorilor! Comportamentul pe pârtie trebuie să fie responsabil, iar grija principală este să nu-i punem în pericol pe ceilalți schiori, prin comportament, prin achizitionarea sau închirierea unui echipament defect, sau prin manipularea necorespunzătoare a acestuia.

2. Fii permanent în control! Schiul într-un spațiu comun, cum este pârtia, nu se practică haotic. Suntem obligați să schiem conform nivelului de pregatire, să adaptăm viteza la conditiile de teren fie că este vorba despre condițiile meteo, cum ar fi ceața, fie că este vorba de o pârtie aglomerată.

3. Alegerea liniei de coborare! Linia de coborâre trebuie aleasă în așa fel încât să putem evita orice schior care alunecă și care înaintea noastră.

4. Ocolirea și depășirea se fac la o distanță rezonabilă de ceilalți schiori! Întotdeauna trebuie să lăsăm un spațiu de siguranță între noi și schiorii pe care îi ocolim sau depășim, iar spețiul trebuie să fie suficient de generos încât să fie suficient și în cazul unor manevre neașteptate ale celorlalți.

5. Ne asiguram atat la intrarea pe partie cât și la ieșire! Câînd intrăm sau ieșim de pe pârtie trebuie să ne asigurăm că nu incomodăm niciun alt schior care acoboară în acel moment.

6. Oprirea în spațiul pârtiei, sau pe parginea pârtiei acolo unde aceasta se îngustează sau în locuri fără vizibilitate este interzisă! În cazul căderii mîn aceste porțiuni trebuie să eliberăm cât mai repede zona respectivă.

7. Urcarea si coborarea pe jos sa fece întotdeuna pe marginea pârâtiei! Urcarea sau coborârea pe mijlocul pârtiei sau pe părțile schiabile ale acesteia sunt interzise.

8. Suntem obligați să respectăm semnele și indicatoarele! Toti schiorii sunt obligati sa respecte semnele si indicatoarele de pe partii, inclusiv al personalului de ingrijire.

9. Acordarea de ajutor! In cazul unor accidente este obligatoriu sa acordam de ajutor. Neglijarea acestui aspect se pedepseste prin lege.

10. Obligatia de a ne identifica!  Indiferent daca am provocat un accident sau am fost martori, suntem obligati sa ne identificam in fata organelor abilitate.

Categorii: Utile

0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.