17 – 18 Iunie

Descris deseori ca cel mai frumos canion din România, Valea lui Stan este singurul traseu de acest tip din Munții Făgărașului.

Totodată, Valea lui Stan este al doilea canion din tara, amenajat pentru parcurgerea turistică. Traseul de desfășoară la o altitudine joasă, între 800 și 900m, începe din șoseaua Transfăgărășanului, puțin mai sus de Cetatea Poenari și se termină în zona lacului Vidraru. Creasta Bâlii se desfășoară deasupra lacului Bâlea și oferă o vedere incrededibilă asupra întregii creste a Fșgărașului.

DESCRIERE

Sâmbătă dimineață (ora 11.00AM) ne vom întâlni în fața Cabanei ”La Cetate” situată pe Transfăgărășan, între localitatea Arefu și Cetatea Poienari.

De aici vom continua deplasarea cu mașinile personale până la Barajul Vidraru, de unde vom porni către doza de adrenalină pe care o vom primi traversând diversele pasaje și cascade ale canionului, folosindu-ne de scările și treptele metalice fixate pe pereții acestuia.

Odată ajunși la finalul canionului ne vom bucura de traseul ce serpuieste prin padure si de-a lungul maulul Lacului Vidraru.

De aici vom continua coborarea cu masinile până la camping, unde petrecem seara.

Duminică ne vom trezi în jurul orei 8.00, pentru ca la 9.00 să pornim în drumeția noastră, unde vom parcurge in circuit Creasta Bâlii, creastă ce ne va oferi imagini spectaculoase asupra căldării Bâlea și întregului lanț muntos al Făgărașului, ocazie cu care vom atinge vârful Iezerul Caprei (2417m) și vom admira frumosul Lac Capra din inima Fagarasului.

FLEXIBILITATE

Persoanele care optează pentru unul dintre trasee, au această posibilitate, cu scăderea din cost a prețului corespunzător serviciilor neprestate.

ECHIPAMENT

Echipamentul de drumeție. (https://alpintrek.net/echipamentul-pentru-drumetie/)
Obligatoriu: Bocanci, haine adecvate sezonului, geacă și pantaloni rezistente la ploaie sau o pelerină de ploaie, rucsac, bidon cu apă, ceva de mâncare.
Optional: manusi de piele (biking, via-feratta), fes (buff).

PUNCTE DE INTALINIRE

  • Ploiesti
  • Bucuresti – intrare A1
  • Arefu – Cabana ”La Cetate”,

PRET 380 lei.

Pretul include:
– organizarea activității,
– ghidaj si asistenta pentru cele 2 zile de activități,
– cazare.
Avansul este de 100 lei și confirma prezenta.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

TRANSPORT

Transportul se va face individual si sau in sistem „car pool” prin mijlocirea organizatorului.  În cazul in care nu stii cum să ajungi, vom găsi o soluție, cu rugămintea să a ne anunta in timp util.

CAZARE

Cazarea se va face la Refugiul Balea Tunel (preferabil, conditii superioare multor cabane) sau la unul dintre campingurile din zona (in casute de lemn incalzite).

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghizilor.

Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte, nimeni nu abandoneaza grupul.

Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghizilor.

RECOMANDARE

Pentru o buna desfasurare a evenimentului, din punct de vedere logistic (deplasare / cazare), recomandam connfirmarea participarii cu cel putin 2 saptamani inaintea evenimentului.

ATENTIONARE

Având în vedere caracteristicile terenului, în cazul in care vremea este nefavorabilă desfășurătii activităților propuse, evenimentul poate fi modificat sau amanat pentru primul weekend în care este posibilă parcurgerea traseelor.