Descris deseori ca cel mai frumos canion din România, Valea lui Stan este singurul traseu de acest tip din Munții Făgărașului.

02-03 Iulie

Totodată, Valea lui Stan este al doilea canion amenajat pentru parcurgerea turistică, din țară. Traseul de desfășoară la o altitudine joasă, între 800 și 900m, începe din șoseaua Transfăgărășanului, puțin mai sus de Cetatea Poenari și se termină în zona lacului Vidraru. Creasta Bâlii se desfășoară deasupra lacului Bâlea și oferă o vedere incrededibilă asupra întregii creste a Fșgărașului.

DESCRIERE

Sâmbătă dimineață (ora 11.00-11.30) ne vom întâlni în fața Cabanei ”La Cetate” situată pe Transfăgărășan, între localitatea Arefu și Cetatea Poienari. De aici vom continua deplasarea cu mașinile personale până la Barajul Vidraru, unde vom parca mașinile.Când vom fi gata vom porni către doza de adrenalină pe care o vom primi traversând diversele pasaje și cascade ale canionului, folosindu-ne de scările și treptele metalice fixate pe pereții acestuia.Odată ajunși la finalul canionului ne întoarcem la mașini și de aici vom urca pe Transfăgărăran până la Refugiul Bâlea, unde petrecem seara.Duminică ne vom trezi în jurul orei 8.30, pentru ca la 9.30 să pornim în drumeția noastră, Creasta Bâlii, creastă ce ne va oferi imagini spectaculoase asupra căldării Bâlea și întregului lanț montos al Făgărașului, ocazie cu care vom urca și vârful Iezerul Caprei (2417m) care se află în linia de creastă.

FLEXIBILITATE

Persoanele care optează pentru a nu înopta la Refugiul Bâlea, au această posibilitate, cu scăderea din cost a prețului corespunzător serviciilor de cazare.
PUNCTE DE INTALINIRE
Cabanei ”La Cetate” – Sâmbătă 7 August 2021 ora 11.00-11.30.

ECHIPAMENT

Echipamentul de drumeție. (https://alpintrek.net/echipamentul-pentru-drumetie/)
Obligatoriu: Bocanci, haine adecvate sezonului, geacă și pantaloni rezistente la ploaie sau o pelerină de ploaie, rucsac, bidon cu apă, ceva de mâncare.
Optional: manusi de piele (biking, via-feratta), fes (buff).

PRET

Prețul este de 350 lei si include:
– organizarea activității,
– ghidaj si asistenta pentru cele 2 zile de activități,
– cazare,
Avansul este de 100 lei și garantează rezervarea locului.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului.
Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte.
Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet.
Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghidului.
Refugiul Bâlea (cabană) oferă condiții de cazare bune, în dormitoare cu mai multe paturi, cu toaleta și duș în interiorul acestuia.
Masa se poate servi la cabană, dar și de acasă.