Un traseu care ne va conduce prin locuri de legendă și peisaje de vis.

21 – 22 Mai

Fiecare pas ne va oferi o nouă imagine fabuloasă. Terenul pe care se desfășoară traseul este uneori specific zonelor cu chei, alteori generos cat un drum forestier, fără a presupune diferențe mari de nivel.
Este un traseu de plimbare 🙂

Obiectivele pe care le vom vedea sunt:

  • Lacul Bolboci – cel mai mare lac de acumulare artificial din Muntii Bucegi, fiind alimentat de raul Ialomita prin Cheile Tatarului.
  • Cheile Zanoagei – fac parte din Rezervatia naturala Zanoaga se mai numesc si Rezervatia a III-a a Bucegilor.
  • Lacul Scropoasa – alimentează hidrocentrala de la Dobresti, una dintre cele mai vechi din Romania, construita in anul 1936.
  • Izvorul Sacru al Dacilor si al lui Zamolxe – un loc plin de legende, izvorul cu cea mai pură apă din lume.
  • Podul cu Flori – cel mai frumos varf al munților Bucegi, vârf care oferă o panoramă fabuloasă asupra Muntilor Bucegi.

Sâmbătă dimineață (ora 9.00) ne vom întâlni în Gara Sinaia și vom porni către Cabana Bolboci. Odată ajunși, ne vom organiza și vom porni în traseu, urmând să parcurgem în ordine naturală Cheile Zanoagei, cu toate celelalte obiective, admirând frumusețea desăvârșită a locurilor și povestind despre ele. După amiaza ne vom întoare la cabană și vom petrece seara în atmosfera plăcută a acesteia și admirând apusul pe malul lacului Bolboci.

Duminică vom drumeți până la Vf. Podul cu Flori, pe care sperăm să il găsim plin de flori, așa cum sugerează și numele, și să ne bucurăm de imaginea grandioasă asupra munților Bucegi. Când vom fi gata de plecare ne vom întoarce la cabană și după o bine meritată pauză ne vom pregăti de plecare.

FLEXIBILITATE

Persoanele care optează pentru a nu înopta la cabană, au această posibilitate, cu scăderea din cost a prețului corespunzător serviciilor de cazare la care renunță. În acest caz punctul de întâlnire va fi in fața Cabanei Bolboci Sâmbătă dimineață ora 10.00, iar deplasarea se va face pe cont propriu.

PUNCTE DE INTALINIRE

Gara Sinaia – Sâmbătă 21 Mai 2021 ora 9.00.
Camping Zanoaga – Sâmbătă 21 Mai 2021 ora 10.15.ECHIPAMENT

ECHIPAMENT

Echipamentul de drumeție. Echipamentul pentru drumeție 🙂

Obligatoriu: Bocanci, haine adecvate sezonului, geacă și pantaloni rezistente la ploaie sau o pelerină de ploaie, rucsac, bidon cu apă, ceva de mâncare.Optional: bete de treking, ochelari de soare, manusi subtiri si fes (buff).

REOCOMANDARE

Folosirea, cel putin, a unor tricouri care nu rețin apa, adică evitarea componentelor din bumbac. De ce este important să fim îmbrăcați adecvat citiți pe site: Cum ne îmbrăcăm pe munte 🙂

PRET

Prețul este de 300 lei si include:

  • organizarea activității,
  • instruire si asistenta pentru cele 2 zile de activități,
  • cazare,

Avansul este de 100 lei și garantează rezervarea locului.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului.
Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte.
Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet.
Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghidului. Cabana Bolboci oferă condiții de cazare variate, cu dormitoare de la 2 pana la 8 paturi. In cazul in care nu se pot rezerva locuri la cabana, cazarea se va face la o unitate de cazare din apropiere. Masa se poate servi la cabană, dar și de acasă. In cazul conditiilor meteo neprielnice tura se va amana pentru weekendul urmator.