05 – 07 Mai

Traseul se va desfasura într-un ritm relaxat, care va permite fiecarui participant sa se bucure de peisaj si sa tina pasul cu restul grupului.

DESCRIERE

Vineri dupa amiaza ne vom deplasa catre Bran, vom inopta la o una dintre pensiunile din localitate. Seara o vom petrece impreuna, organizandu-ne de comun acord.

Sâmbătă dimineață vom porni către traseul nostru, urcând potecile pitoresti, ce ne vor conduce spre Poiana Clincea si mai apoi, spre Refugiul Tiganesti, aflat in Saua Tiganesti (2178m). Dupa o pauza bine meritata, vom continua traseul, pe curba de nivel catre Cabana Malaiesti (1720m), unde vom petrece seara intr-o atmosfera autentica de cabana.

Duminica vom cobori catre Rasnov, pe un traseu de aproximativ 2,5 – 3 ore.

TIMPI

  • 07.00 desteptarea,
  • 08.00 pornim in traseu,
  • 13.30 Refugiul Tiganesti,
  • 16.30 Cabana Malaiesti,
  • 18.30 program de seara.

ECHIPAMENT

Echipamentul de drumeție:
(https://alpintrek.net/cum-ne-imbracam-pe-munte/)
Obligatoriu: Bocanci, haine adecvate sezonului, geacă și pantaloni rezistente la ploaie(vant), rucsac mediu, bidon cu apă (2 litri), ceva de mâncare.

Optional: pelerină de ploaie, bete de treking, ochelari de soare, lanternă frontală, manusi subtiri, fes (buff), sac dormit de vara.
ATENTIE: Lipsa echipamentuluii obligatoriu atrage excluderea de la eveniment.

PRET 420 lei.

Prețul include serviciile de ghidaj taxa de parc si cazarea.

Avansul este de 200 lei și confirma participarea.

Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

PUNCTE DE INTALNIRE

  • Bucuresti – Gara de Nord,
  • Ploiesti – Gara de Vest
  • Busteni – Gara Busteni
  • Bran – unitatea de cazare.

TRANSPORT

Transportul se va face individual si sau in sistem „car pool” prin mijlocirea organizatorului.  În cazul in care nu stii cum să ajungi, vom găsi o soluție, cu rugămintea să a ne anunta in timp util.

CAZARE

Cazarea (vineri seara) se va face in unitati turistice decente, in care raportul calitate /pret este cel putin satisfacator. In cazul pensiunilor, participantii vor fi distribuiti in camere in baza afinitatilor personale sau genului. Sambata, cazarea se va face la Cabana Malaiesti.

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghizilor.

Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte, nimeni nu abandoneaza grupul.

Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghizilor.

Traseul va dura aproximativ 8-9 ore. Nu este dificil dar necesită disponibilitate la efort de intensitate medie si conditia fizica a unui nesedentar.

În cazul în care vremea este neprielnică traseul poate fi schimbat, în favoastrea unuia potrivit condițiilor meteo. 

RECOMANDARE

Pentru o buna desfasurare a evenimentului, din punct de vedere logistic (deplasare / cazare), recomandam connfirmarea participarii cu cel putin 2 saptamani inaintea evenimentului.