Situată într-un amfiteatru natural, format din vârfuri muntoase și pereți de stâncă, Cabana Mălăieşti este cea mai îndrăgită cabană din munţii Bucegi. Cabana Malaiesti este un loc plin de istorie, inconjurat de un peisaj de vis.
02-03 Septembrie
DESCRIERE

Sâmbătă dimineață (ora 9.00 – 09.15) ne vom întâlni în Gara Bușteni și vom porni către Cabana Gura Diham, cu masinile / taxi / tractoras, dupa caz. De aici incepem traseul propriu zis. Prima parte a traseului se desfășoară între Cabana Gura Diham și Cabana Diham și dureaza aproximativ 1h30, mers lejer. La Cabana Diham vom face o pauza pentru hidratare, vom bea un ceai și vom admira înălțimile Bucegilor.
Vom continua în coborâre aproximativ 30-45 minute, până în locul numit ”La Glăjărie”.De aici, traseul continua ascendent pana la cabana, unde vom ajunge după aproximativ 2h30-3h00, mergand ”in ritmul celui mai incet”.Ajunși la cabană ne vom caza, ne vom bucura de peisajul impunator și ne vom relaxa în atmosfera plăcută a acesteia.Duminică, ne vom trezi în tihnă, vom servi micul dejun și în jurul orelor 10.30 vom porni spre casă, pe același traseu, sau pe un traseu diferit.

ECHIPAMENT

Echipamentul de drumeție, pe care il gasiti descris la acest link:
https://alpintrek.net/echipamentul-pentru-drumetie/ )

PRET

160 lei si include serviciile de ghidaj si cazarea la cabana.
Avansul este de 60 lei și garantează rezervarea locului.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT

Desi nu este un traseu dificil, parcurgerea acestuia va dura aproximativ 5 ore, deci trebuie sa aveti disponibilitate si o rezistenta minima la efort.Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte. Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet. Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghidului.Masa se poate servi la cabană, dar și din rucsac.
Cabana oferă condiții de cazare în regim de ”cabană de altitudine”. Cazarea se face in dormitoare cu paturi supraetajate, in care dorm mai multe persoane. Toaleta se afla in exteriorul cabanei si este de tip turcesc.

ATENTIONARE

La plecarea in traseu ghizii vor verfica echipamentul obligatoriu. Lipsa elementelor esentiale atrage excluderea de la activitate.