Creasta Nordica a Pietrei Craiului este unul din cel mai râvnite trasee din România. Traseul propus prespupune parcurgerea primei jumatati  de creasta (de la Nord la Sud) si va pregateste pentru parcurgerea integrala a Crestei Nordice sau chiar a intregii creste.
29 Septembrie – 01 Octombrie

DESCRIERE

Vineri, ora 17.30 -17.45, ne intalnim in fata Cabanei Gura Raului, situata in proximitatea orasului Zarnesti. Dupa o scurta sedinta organizatorica ne vom indrepta catre Fintana lui Botorog, de unde vom incepe urcarea catre Poiana Zanoaga si Cabana Curmatura (1470m). Ajunsi la cabana vom inopta la cort, in locul special amenajat, sau in cabana, in masura in care va redeschide pentru cazare.

Sambata dimineata, ora 8.00, vom porni pe traseul Saua Curmatura – Vf. Turnu (1923m) – Vf. Ascutit (2150m) – Cabana Curmatura, traseu ce va dura aproximativ 7-8 ore.Seara ne vom bucura de succesul turei si de minunatul peisaj ce inconjoara cabana.

Duminica ne vom trezi pe indelete si vom cobori catre orasul Zarnesti, pe o ruta aleasa de comun acord.

ECHIPAMENT

Echipamentul tehnic este asigurat de organizator. Echipamentul individual este “echipamentul de drumeție”, pe care il gasiti descris la acest link: ( https://alpintrek.net/echipamentul-pentru-drumetie/ ). In plus, daca vom inopta in cort, echipamentul se va completa cu cate un cort la fiecare doua persoane, izopren / saltea, sac de dormit, lanterna frontala, si haine de noapte.

PRET

400 lei si include exclusiv serviciile de ghidaj.
Avansul este de 100 lei și garantează rezervarea locului.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, cazare, masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte. Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet.

Traseul se situeaza la granita dintre drumetia montana si alpinism. Are pasaje expuse, asigurate cu lant, si scurte pasaje de catarare. Pentru siguranta maxima, ghizii vor folosi asigurari suplimentare, specifice tehnicilor de alpinism.

Parcurgerea traseului presupune o buna rezistenta la efort si un bun echilibru. Daca nu indepliniti aceste criterii unul din ghizi va va insoti la cabana.

Daca majoritatea nu indeplineste conditiile, traseul va fi schimbat cu unul mai usor, dar la fel de interesant. Aceeasi regula se aplica si in cazul vremii instabile sau nefavorabile.

Vineri seara nu se consuma alcool.

La pornirea in traseu, sambata, fiecare participant va avea in rucsac minim 2 litri de apa, sandwich-uri, windsopper, buff, lanterna frontala, geaca de ploaie, ochelari de soare.

ATENTIONARE

La plecarea in traseu ghizii vor verfica echipamentul obligatoriu. Lipsa elementelor esentiale atrage excluderea de la activitate.