Cabana Podragu este cabana din Muntii Fagaras situata la cea mai mare altitudine, 2136 m, pe o vale glaciara, valea Podragului, care se ramifica din valea Arpasul Mare, fiind marginita la est de Muchia Tarita si la vest de Muchia Piscul Podragului.
14 – 15 Octombrie
DESCRIERE

Sambata Dimineata, ora 10.00-10.15, ne vom intalni in centrul orasului Victoria. Vom alege un loc de parcare, o scurta sedinta tehnica, ultimele aprovizionari si pornim la drum.

Traseul este unul lung dar spectaculos prin varietatea peisajului dat de diferenţa foarte mare de nivel. Pornind dintr-o zonă de păduri de foioase şi conifere, traseul urcă uşor pe Valea Arpaşului, Culmea Podragului până la Cabana Turnuri (1520m).

Aici vom face o mica pauza, iar apoi, continuam ascensiunea. Treptat, peisajul se va schimba, iar locul pădurilor va fi luat de stânci abrupte, masive. Vom traversa pârâuri învolburate si vom trece pe lângă culmi sălbatice, intrezarind caprele negre.

Ajunsi la cabana (2136m) ne vom bucura de confortul si ospitalitatea acesteia.

Duminica dimineata vom vizita Lacul Podragu, drumetie ce ne va rasplati cu un peisaj impresionant.

Ne vom intoarce la cabana si dupa o scurta pauza vom cobori spre orasul Victoria.

ECHIPAMENT

Echipamentul individual este “echipamentul de drumeție”, pe care il gasiti descris la acest link:
https://alpintrek.net/echipamentul-pentru-drumetie/ )

PRET

370 lei si include serviciile de ghidaj si cazarea la cabana.
Avansul este de 100 lei și garantează rezervarea locului.
Prețul nu include costul serviciilor de transport, masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT

Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte. Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet. Parcurgerea traseului presupune o buna rezistenta la efort. Daca majoritatea nu indeplineste conditiile, traseul va fi limitat la Cabana Turnuri. Aceeasi regula se aplica si in cazul vremii instabile sau nefavorabile. La pornirea in traseu, sambata, fiecare participant va avea in rucsac minim 2 litri de apa, sandwich-uri, windsopper, buff, lanterna frontala, geaca de ploaie, ochelari de soare.

ATENTIONARE

La plecarea in traseu ghizii vor verfica echipamentul obligatoriu. Lipsa elementelor esentiale atrage excluderea de la activitate.