Echipamentul pentru drumeție

Echipamentul pentru drumeție

Traseele de drumeție sunt acelea care se desfășoară la altitudini joase, în parte prin pădure, care se parcurg în câteva ore și care nu presupun un efort semnificativ.

Deși poate părea complicat, pregătirea unui echipament de drumetie necesită un efort și o investiție minimă, însă puțină atenție.

Cel mai important element al echipamentului sunt ghetele. Este indicat ca acestea să acopere gleznele și să reziste la ploaie. La începutul drumeției montane, atunci când traseele abordate sunt foarte ușoare, ghetele pe care deja le aveți pentru anotimpul rece sunt suficiente. (Ghete, NU cizme!)

Este preferabil ca pantalonii și tricoul să fie confecționate din materiale care se usucă repede. în plus, un pulover, o geacă de ploaie cu glugă și un fes subțire, ne pregătesc pentru o schimbare neașteptată a vremii. De asemenea, rucsacul ne ajută să transportăm celelalte lucruri necesare.

CE SA NU UITAM ACASĂ

În rucsac trebuie să avem întotdeauna o sticlă cu apă, unul două sandvich-uri și ceva dulce. De asemenea, un tricou de schimb si o bluza cu maneca lunga pot deveni absolut necesare, în cazul schimbării condițiilor meteo. Briceagul și lanterna (preferabil frontală) nu trebuie să lipsească din rucsac.

Când rămânem peste noapte intr-o cabană sau pensiune, trebuie sa avem haine de schimbsosete de schimb si trusa de igiena personală.

OPȚIONALE DAR BUNE

crema de fata si un strugurel de buze sunt binevenite in orice anotimp.  Ochelarii de soare ne ajuta atunci cand este soare dar si cand vantul ne bate din fata. Betele de tura preiau pana la 25% din greutatea totala si deseori sunt utile pentru a ne mentine echilibrul. Parazapezile, desi sunt destinate anotimpului hibernal, pot fi foarte utile in zilele cu umiditate ridicată sau cand ne deplasam prin vegetatie inalta. Perlerina de ploaie este binevenită atunci când avem bucuria de a fi plouați cum trebuie 🙂

Să recapitulăm:
  • Esential: ghete, pantaloni, tricou, pulover, geacă de ploaie, fes, rucsac.
  • În rucsac punem: apa, sandwich-uri, ceva dulce, haine de schimb și obiecte de igiena personală, un briceag și o lanternă.
  • Opționale dar bune: bețe de tură, cremă de față, strugurel de buze, ochelari de soare, parazăpezi, pelerină de ploaie.
Link-uri utile

0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.