Sinaia este, poate unica stațiune din lume, în care trebuie să alegi între două skipass-uri diferite, fiecare fiind valabil pe instalații.

Varianta skipass telecabină

Teleferic SA deține telcabina, cu care poți urca din Sinaia până la Cota 2000, telescaunul Cota 1400 – Cota 2000 și telescaunul din Valea Dorului.

Varianta skipass gondolă

Gondola pornește de la Cota 1000, situată undeva în partea superioară a orașului și urcă până pe Vf. Furnica (2100m), telescaunul din Valea Soarelui și, mai noua, bandă pentru începători.

Pro și contra

Dacă ajungi în Sinaia cu trenul, cel mai la îndemână este să alegi varianta ”telecabină” pentru că stația telecabinei este chiar în centrul orașului. Telecabina circulă la un interval de 30 minute.

Pentru ”gondolă” trebuie să iei autobuzul, din centru pană la stația gondolei, de la Cota 1000. Vine destul de rar, la aproximativ 30-40 minute dimineața, dar te duce la destinație cu numai 2 lei.

Ambele au stații intermediare, la Cota 1400.

Skipass-ul la gondolă este ceva mai scump, însă instalațiile oferă viteză și, implicit, capacitate de transport mai mare. Toate instalațiile ”gondolei” sunt mai confortabile. Telescaunul este de 4 persoane, cu scaune de piele și carenă, foarte bun când este vreme urâtă. Însă, din cauza acestor avantaje este și mai aglomerat, fiind preferat de cei mai mulți schiori, iar în zilele aglomerate se stă la rând zeci de minute.

Telescaunul din Valea Dorului este de 2 locuri cu șezutul din stinghii de lemn și foarte bătrân, merge la o viteză mai mică, dar totuși merge. În general este mai liber decât telescaunul gondolei și deseori se stă la rând mai puțin decât la ”gondolă”.

Pârtiile

Pe platou, telescaunul gondolei deservește 2 pârtii pentru începători (albastre, una parțial roșie), cu variantele acestora. Telescaunul telecabinei deservește 4 pârtii roșii și una pentru începători.

Ambele instalații facilitează accesul către pârtiile situate pe versantul prahovean, cu terminație la Cota 1400, unde avem stațiile intermediare.


0 comentarii

Lasă un răspuns

Substituent avatar

Adresa ta de email nu va fi publicată.