Încarc Evenimente

« Toate Evenimente

Valea Crăpăturii și Vf. Piatra Mică

27 noiembrie - 28 noiembrie

Situată în munții Piatra Craiului, Valea Crăpăturii delimitează la nord, nord-vest, Piatra Mică de partea principală a masivului.

DESCRIERE
Sâmbătă dimineață (ora 9.45) ne vom întâlni în centrul localității Zărnești și vom porni către traseul nostru, pe drumul spre Plaiul Foii. După câteva sute de metri, ne vom abate spre stânga, urcând dealurile pitoresti spre poteca ce ne va conduce în firul văii. Vom continua ascensiunea pe vale, într-un ritm domol, admirând peisajele pitorești. 

Odată ajunși în Șaua Crăpăturii, dacă este o vreme prielnică, temerarii vor continua urcarea până pe Vf. Piatra Mică iar cei care consideră suficient, vor coborî, însoțiți de un ghid, către Cabana Curmătura, unde se vor putea odihni la un ceai, urmând să ne reîntâlnim în Poiana Zănoaga.

Aici vom admira culorile toamnei pe săturate pe traseul spre Fântâna lui Botorog și Zărnești. 

ECHIPAMENT
Echipamentul de drumeție:
(http://alpintrek.net/cum-ne-imbracam-pe-munte/)
Obligatoriu: Bocanci, haine adecvate sezonului, geacă și pantaloni rezistente la ploaie sau o pelerină de ploaie, rucsac, bidon cu apă, ceva de mâncare, manusi subtiri si fes (buff)
Optional: bete de treking, ochelari de soare. Lanternă frontală.

ATENTIE: LIpsa echipamentuluii obligatoriu atrage excluderea.

RECOMANDARE
Un rand de haine de schimb, cel putin cele care vin în contact direct cu pielea, 

PRET 150 lei
Prețul include serviciile de ghidaj. Avansul este de 50 lei și garantează rezervarea locului. Prețul nu include costul serviciilor de transport, de masă sau alte cheltuieli personale.

BINE DE STIUT
Odată ajunși în zona montană sunteți sub autoritatea ghidului. Nimeni nu rămâne în urmă, nimeni nu pleacă înainte. Ritmul de mers va fi dat de ritmul celui mai încet. Orice problemă/preferință/opțiune/nemulțumire va fi adusă la cunoștința ghidului.

Traseul va dura aproximativ 6-7 ore. Nu este dificil dar necesită disponibilitate la efort de intensitate medie.

În cazul în care vremea este neprielnică traseul poate fi schimbat, în favoarea unui traseu  potrivit condițiilor meteo. 

Detalii

Începe:
27 noiembrie
Se termină:
28 noiembrie
Eveniment Category:

Loc de desfășurare

Muntii Piatra Craiului

0 comentarii

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *