Echipamentul tehnic, fie că este vorba de coardă, ham sau ”fiare”, reprezintă echipamentul nostru de siguranță.

Pentru că nu trebuie să facem nicio excepție în ceea ce privește siguranța, exclud orice discuție despre achiziționarea echipamentului tehnic în regim second hand. Este curată loterie, … dar fiecare își asumă alegerile.

Chiar și când achiziționăm echipament nou, din magazinele de specialitate, trebuie să fim atenți la câteva detalii:

Data fabricației

Majoritatea echipamentelor textile sunt garantate 3 ani de la data fabricației, pentru defecte ale materialelor sau defecte de fabricație. Această dată este foarte importantă deoarece, dacă produsul stă în depozite 2 ani, cumpărătorul va beneficia în mod real doar de 1 an de garanție, ceea ce nu este convenabil.

Cum identificăm data fabricației

Fiecare producător are un sistem de codare atașat fiecărui produs, deci tot ce trebuie să facem este să căutăm eticheta și ”decodăm” serial number-ul. Spre exemplu, produsele Petzl sunt codate astfel: 09 365 AB 1 234, unde:

  • 09 reprezinta anul fabricației;
  • 365 reprezintă ziua fabricației;
  • AB este codul individual al salariatului care a inspectat produsul;
  • 1234 este numărul individual al produsului.

Toate tipurile de coduri sunt precizate pe site-ul fiecarui producator, deci dacă nu înțelegem un structura unui serial number, tot ce trebuie să facem este să căutăm pe site-ul producătorului explicațiile despre sistemul de codare.

Nu luăm produsul expus în vitrină

Produsele expuse zi de zi în vitrină sunt afectate de razele soarelui, iar durata lor de viață va fi mult mai mică, sau pote devin chiar periculoase.

Durata de viață

În principiu, durata de viață a echipamentelor textile și/sau plastic este de 10 ani, dacă sunt folosite bine și întreținute corespunzător. Pentru ”fiare” durata de viață este nelimitată.


0 Comments

Lasă un răspuns

Avatar placeholder

Adresa ta de email nu va fi publicată.